Hill House
       
     
 This image of the rear façade shows how the main floor levels are tiered to provide better views of Lake Ontario.
       
     
 The family room located at the rear of the home is sunken from the living room by three steps so that the lake can be viewed while seated from the main level living room located at the front of the house. This also reduces the number of stairs to the recreation area in the walk-out basement (shown here). A large opening visually connects the family room with the basement recreation area while providing a two-storey volume in the basement above the table tennis area.
       
     
 Design-only services were provided as the homeowner supervised the construction of his family’s home.
       
     
Hill_interior_stairs_DSC_0417_opt.jpg
       
     
Hill House
       
     
Hill House

This multi-level home backs on to a ravine in the Scarborough Bluffs area in Toronto. It enjoys distant views of Lake Ontario. The main foyer area is connected to the side entrance mudroom area via a two storey indoor planting area. Indoor plants are separated from the outdoor planting bed by glass, visually connecting the planting areas. Although the size of this front window is substantial, privacy for the kitchen that overlooks the planting area is ensured as the kitchen is 0.5m higher and set back from the window.

 This image of the rear façade shows how the main floor levels are tiered to provide better views of Lake Ontario.
       
     

This image of the rear façade shows how the main floor levels are tiered to provide better views of Lake Ontario.

 The family room located at the rear of the home is sunken from the living room by three steps so that the lake can be viewed while seated from the main level living room located at the front of the house. This also reduces the number of stairs to the recreation area in the walk-out basement (shown here). A large opening visually connects the family room with the basement recreation area while providing a two-storey volume in the basement above the table tennis area.
       
     

The family room located at the rear of the home is sunken from the living room by three steps so that the lake can be viewed while seated from the main level living room located at the front of the house. This also reduces the number of stairs to the recreation area in the walk-out basement (shown here). A large opening visually connects the family room with the basement recreation area while providing a two-storey volume in the basement above the table tennis area.

 Design-only services were provided as the homeowner supervised the construction of his family’s home.
       
     

Design-only services were provided as the homeowner supervised the construction of his family’s home.

Hill_interior_stairs_DSC_0417_opt.jpg